Instrukcja obliczania wartości odżywczych produktów spożywczych z VITME.

Jak obliczyć wartości odżywcze wyrobów piekarniczych lub cukierniczych? W jaki sposób przekalkulować wartości odżywcze wyrobów mięsnych lub garmażeryjnych? Dzisiaj przedstawię prostą instrukcję obsługi kalkulatora wartości odżywczych VITME przeznaczonego dla branży spożywczej. Czytaj dalej Instrukcja obliczania wartości odżywczych produktów spożywczych z VITME.

Najczęściej zadawane pytania dotyczące Kalkulatora i Generatora Etykiet VITME

Wielu z Was zwraca się do nas z pytaniami dotyczącymi działania Kalkulatora i Generatora Etykiet VITME. Dzisiaj prezentujemy te, które pojawiają się w Waszych wiadomościach najczęściej. Zapraszamy do naszej bazy wiedzy. Na koniec mały bonus. Czytaj dalej Najczęściej zadawane pytania dotyczące Kalkulatora i Generatora Etykiet VITME

Certyfikat Dokonanych Obliczeń W Kalkulatorze VITME

Jeśli wprowadzasz na rynek konsumencki produkty spożywcze, możesz spodziewać się wkrótce kontroli Sanepidu. Kontrola w każdym wypadku polega na sprawdzeniu sposobu informowania konsumentów o wartościach odżywczych danych produktów. Jeżeli wszystkie informacje zawarte na etykietach są poprawne, kontrola przebiegnie gładko. Co jednak w wypadku, gdy Sanepid znajdzie niedopatrzenie?

Kolejność prezentowanych informacji na etykietach spożywczych. Kalkulator Spożywczy VITME.

Jaka powinna być kolejność prezentowanych informacji na etykietach produktów? Dzisiaj podejmujemy temat, który spędza sen z powiek wielu przedsiębiorcom z branży spożywczej. Czytaj dalej Kolejność prezentowanych informacji na etykietach spożywczych. Kalkulator Spożywczy VITME.

Prezentacja Informacji O Wartości Odżywczej W Kalkulatorze I Generatorze Etykiet Vitme

Z naszych obserwacji wynika, że niewielu jest przedsiębiorców mających większą niż podstawową wiedzę w zakresie przekazywania konsumentom informacji o żywności wprowadzanej do sprzedaży. Sprawa dotyczy głównie składników i ich wartości odżywczej. Nie wszyscy zdają sobie sprawę z tego, które z nich mają być prezentowane na etykietach przyklejanych do opakowań spożywczych. W dzisiejszym wpisie przybliżamy załącznik XV do Przewodnika do rozporządzenia (WE) nr 1169/2011 w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności.